Sjoerd van den Oever wint SAB Rijnlandprijs

/, News, Publiciteit/Sjoerd van den Oever wint SAB Rijnlandprijs

Sjoerd wint prijsJongeren in de bouw. Het is een onderwerp dat we al vaker hebben besproken, want de echte talenten zijn lastig te vinden. Toch hebben we er eentje aan de haak geslagen. Alhoewel, eigenlijk hadden we Sjoerd van den Oever al aan boord, maar vanaf 1 januari definitief. En een talent is het zeker, anders win je de SAB-Rijnland afstudeerprijs niet.

Hij had hem zelf niet zien aankomen. “Tijdens de diploma-uitreiking kwamen verschillende docenten naar me toe om me te feliciteren. Ook zeiden ze dat ik echt moest meedoen aan die wedstrijd, maar ik had er eerst eigenlijk geen zin in. Ik was wel klaar met school en dit zou alleen maar extra werk opleveren.”

Niet zonder problemen

Uiteindelijk leverde hij zijn afstudeeropdracht over de herbestemming van pand Diepeveen in Rotterdam toch maar in. “Het extra werk bestond vooral uit een mooie poster maken over het project. Dat lukte, maar met ophangen ging het al fout want de poster scheurde. Probeer maar eens een punaise in een houten bord te krijgen.”

Een blik op de posters van de andere deelnemers en Sjoerd dacht dat hij helemaal geen schijn van kans meer had. “De anderen hadden allemaal heel gelikte 3D-posters en complete smeekbrieven aan de jury opgehangen. Zat ik daar met mijn gescheurde poster. Ik ben best perfectionistisch, dus toen dacht ik: laat allemaal ook maar.”

Terug van een lange vakantie werd hij uitgenodigd voor de prijsuitreiking. De rit ernaartoe was zacht gezegd niet probleemloos. “We zijn verkeerd gereden en kwamen in de file terecht. Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje. Waar ik bleef.” De winnaar van de afstudeerprijs zou bekendgemaakt worden en ze zaten op hem te wachten. “Ik dacht: dat kunnen ze toch ook zonder mij in dat klaslokaal? Kom ik binnen in een enorme collegezaal, die helemaal vol zat. Bleek ik gewonnen te hebben.”

Inhoud telt

De jury had uiteraard vooral naar de inhoud gekeken en was unaniem lovend over het werk van Sjoerd. “Ik had het echt niet verwacht. De winnaars voor mij hadden allemaal iets heel innoverends gedaan.” De jury sprak in haar rapport echter van een ‘nieuwe blik op herbestemmen’ en vond het onderzoek van Sjoerd ‘diepgaand, kwalitatief en deskundig’. In zijn onderzoek bekeek Sjoerd de mogelijkheden voor herbestemming van het pand, dat het einde van haar technische levensduur naderde. Het onderzoek van Sjoerd bestond uit drie kernfases (analyse, implementatie en validatie) met elk een eigen rapportage. Sjoerd bekeek aan de hand van een bouwkundige-, stedenbouwkundige- en financiële analyse de huidige situatie. De hoofdvraag was daarbij welke functies aan de hand van de herbestemmingswijzer toepasbaar waren voor de locatie en het gebouw en wat daarvan de financiële consequenties waren.

Terug op het nest

Na het goede nieuws van de prijswinst volgde vorige week nog meer goed nieuws. Sjoerd gaat vanaf januari weer volop aan de slag voor TimeClock. En een jonge vent met talent hebben we er natuurlijk graag bij.

By | 2017-12-22T14:41:56+00:00 december 20th, 2017|Herbestemming, News, Publiciteit|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment