Drang naar bedrijfsgroei krijgt vorm

//Drang naar bedrijfsgroei krijgt vorm

bedrijfsgroeiHet is niet de eerste keer dat we er iets over schrijven, maar onze drang naar bedrijfsgroei krijgt steeds meer vorm. En omdat het gewoon gaaf is om deel uit te maken van zo’n proces, willen we graag wat ervaringen delen.

Er moet nog veel geregeld worden, dus de details laten nog even op zich wachten. Dat is misschien een afknapper, maar haak nog niet af. In algemene zin hebben we zeker het nodige te melden. Het proces is namelijk erg interessant en leerzaam. Althans, dat is onze ervaring.

Wil je als bedrijf groeien, dan zijn bijvoorbeeld een aantal randvoorwaarden nodig. Het klinkt misschien als een open deur, maar de allerbelangrijkste is dat je het echt moet willen. Bij minder dan 100 procent overtuiging wordt het een lijdensweg en is het verstandiger om de beslissing uit of zelfs af te stellen.

Totaalpakket

Daarnaast moet je je als bedrijf de vraag stellen: wat heb ik te winnen bij een bedrijfsgroei? Dat geldt in ons geval voor twee partijen, waardoor je een win-winsituatie moet kunnen creëren. We vullen elkaar bijna perfect aan in de werkzaamheden die we doen. Zo kunnen we als TimeClock straks nog meer een totaalpakket bieden, terwijl ook ons pakket ‘losse’ werkzaamheden wordt uitgebreid.

Totaalmens

Een derde afweging voordat je aan een uitbreiding of samenwerking is dat je elkaar ook als persoon moet liggen. Denk aan het idee van de ‘totaalmens’ die Louis van Gaal bij het Nederlands elftal introduceerde. Die werd vooral bespot, maar zijn spelers gingen voor hem en elkaar door het vuur en we kennen allemaal het resultaat. Zie elkaar daarom niet alleen als arbeidspartner, maar vooral ook als mens. Dat smeedt een sterkere band waar je als bedrijf alleen maar voordeel van zult hebben.

Praktische gevolgen

Nu veel ‘technische’ aspecten van de uitbreiding zijn geregeld, is het praktische traject aan de beurt. De website gaat een update krijgen, opdrachtgevers (en volgers) moeten op de hoogte gesteld worden en natuurlijk gaan we ook de boer op om meer opdrachten binnen te halen. Daardoor is de kans groot dat er meer handjes nodig zijn en daar zullen we zeker actie op moeten ondernemen. Want wie echt wil groeien, ontkomt niet aan uitbreiding van het personeelsbestand.

By | 2017-10-07T11:00:14+00:00 september 30th, 2016|News|0 Comments

About the Author: