Bedrijfsgroei in de praktijk: verhuizen

//Bedrijfsgroei in de praktijk: verhuizen

Bedrijfsgroei is een regelmatig terugkerend onderwerp in onze blogs. Een goed teken, want dat betekent dat we groeien. Zelfs zo hard dat ons jasje niet meer past. En dus ligt een verhuizing in het verschiet.

Als startende ondernemer is het heerlijk om je kantoor aan huis te hebben. Je hebt geen reistijd als je kantoortaken op het programma staan of als je snel even iets wilt doen. Bovendien is een kantoor aan huis fiscaal aantrekkelijk.

Vol is vol

Met personeel wordt het echter een ander verhaal. Je kunt het privédeel van je huis nog zo goed scheiden van je kantoorruimte, het is verre van ideaal. Er zijn altijd ‘vreemden’ in je huis. Bij ons komt er nog eens bij dat ons kantoor inmiddels stampvol zit. Op elkaars lip zitten kan heel gezellig zijn, maar zorgt helaas ook vaak voor minder productiviteit.

Zoeken naar geschikte kantoorruimte is dus de volgende stap. En dan heb je momenteel heel veel keuze. Ga je huren, kopen of laten bouwen? Wil je het pand helemaal voor jezelf of heeft het juist meerwaarde om te delen met bijvoorbeeld vakgenoten? Onze mensen komen uit de hele provincie, dus een andere belangrijke vraag is wat de ideale locatie voor het bedrijf is.

Geen haast

Heel veel belangrijke vragen die we moeten beantwoorden en waar we ook de tijd voor nemen. Haast is een slechte raadgever, want je zit vaak meteen aan een jaarcontract vast bij huren. Als je koopt of laat bouwen moet je nog veel zekerder van je zaak zijn. Aan de andere kant moet het ook niet te lang duren. Een propvol kantoor is niet bevorderlijk voor de bedrijfsgroei.

Onze zoektocht heeft inmiddels wel wat resultaten opgeleverd. Leiden ligt redelijk centraal en is goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Het heeft onze voorkeur om ons in ieder geval voorlopig in de sleutelstad te vestigen. Omdat we bereikbaarheid belangrijk vinden, liefst in de buurt van de A4.

Het zal waarschijnlijk geen maanden meer duren voordat we ons definitieve verhuisbericht de wereld in slingeren. Tot die tijd houden we iedereen nog even in spanning.

Voor hen die lachend het weekend in willen: we weten dankzij onderstaand filmpje in ieder geval hoe het niet moet. ..

By | 2017-10-07T11:00:12+00:00 maart 17th, 2017|News|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] waren uit ons jasje gegroeid op de Bankijkerweg, zoals we al eerder lieten weten. Dan ga je op zoek naar een grotere ruimte en dat viel niet mee. Want kies je voor een goed […]

Leave A Comment