Blik op de bouwput

/, Ontwerp/Blik op de bouwput

dag van de bouw bloemEen kijkje nemen op de bouwplaats, zaterdag 4 juni kan het weer. Dan staat de jaarlijkse Dag van de Bouw op het programma. Vorig jaar bezochten 99.000 mensen de 175 opengestelde projecten, dus je kunt wel stellen dat er draagvlak is. Hoewel het aantal deelnemende projecten met 170 iets lager is dan in 2015, verwacht organisator Bouwend Nederland opnieuw rond de 100.000 bezoekers.

Er kan wat ons betreft niet genoeg aandacht zijn voor onze mooie sector. Een blik op de lijst (zie www.dagvandebouw.nl) leert dat er ware pareltjes tussen de deelnemers zitten. We gaan geen namen noemen, maar raden zeker aan eens een bezoekje te wagen. Er is vast wel een deelnemend project in de buurt. En in het kader van ons eerdere blog over de noodzaak voor meer jongeren in de bouw: neem vooral ook uw kinderen mee.

Grote kranen, hoge gebouwen en innovatieve technieken, het spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Dat er een soort ‘onzichtbare wereld van de theorie’ achter zit, komt op de Dag van de Bouw meestal wat minder uit de verf. Dit is goed te verklaren omdat mensen toch vooral vermaakt willen worden.dag van de bouw

Toch is het goed dat er ook aandacht is voor de vaak ingewikkelde berekeningen die vooraf gaan aan de daadwerkelijke bouw. Hoe belangrijk een goede berekening vooraf is, weten ze in Alphen aan den Rijn sinds vorig jaar maar al te goed en ook in Den Bosch ging het in februari jongstleden goed mis bij het strippen van een te verbouwen winkelpand.
Daarom hierbij het voorstel voor een verplicht theoriegedeelte voorafgaand aan elke rondleiding bij alle projecten tijdens de Dag van de Bouw. Dan is men nog lekker scherp en niet al te veel afgeleid door alle pracht en praal. Want dat we mooie dingen kunnen bouwen, wordt ieder jaar onderstreept op een zaterdag ergens eind mei, begin juni.

By | 2017-10-07T11:00:28+00:00 mei 27th, 2016|News, Ontwerp|0 Comments

About the Author: