Bouw Voorhoutse villa in jaren 30-stijl gestart

/, Projectmanagement/Bouw Voorhoutse villa in jaren 30-stijl gestart

We hebben een poosje op onze lip moeten bijten, maar eindelijk is het dan zover. De bouw van een villa van bijna 700 m3 in de nieuwbouwwijk Hooghkamer in Voorhout is gestart, waarbij we het projectmanagement verzorgen.

De plannen lagen al een poosje klaar, maar zoals bij veel nieuwbouw duurt zoiets meestal wat langer dan gepland. Vergunningen aanvragen, een aannemer vinden, het hoort er allemaal bij. Nu is het dan eindelijk zover en zijn we uit de startblokken geschoten. De vloer is deze week gestort en het is de bedoeling dat nog voor de zomervakantie ook de vloer van de eerste verdieping op zijn plek ligt. Het metselwerk gaat in de vakantie namelijk gewoon door. Dat is een steeds vaker voorkomend fenomeen in de bouw. De tijd dat alles op zijn gat lag in de bouwvak is wel voorbij, al is het natuurlijk ook niet zo dat álles doorgaat.

Jaren 30

Aan de Voorhoutse villa wordt in de zomervakantie dus wel gewoon doorgewerkt. En het wordt een plaatje van een woning, uitgevoerd in de nog altijd bijzonder populaire, want tijdloze jaren 30-stijl. Kenmerkend voor deze stijl, en dus ook voor ‘onze’ villa, zijn bijvoorbeeld de grote overstekken. Voor de leken onder ons: een dakgoot die flink uitsteekt… 😉 Andere elementen die architect Bart van de Putte heeft toegepast in zijn statige ontwerp zijn de steile daken, enkele erkers en een grote veranda.

(Bron: warmetepomp-weetjes.nl).

Warmtepomp

De opdrachtgever heeft ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Naast zonnepanelen wordt daarom ook een warmtepomp geïnstalleerd in de woning. Een warmtepomp gebruikt gratis beschikbare warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare warmte in de woning. Het systeem bestaat uit een binnen- en een buitenunit. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De binnenunit voegt deze warmte toe aan het water van het centrale verwarmingssysteem. Het werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast.

Volgens de huidige planning wordt de woning aan het eind van het jaar opgeleverd.

By | 2017-10-07T11:00:11+00:00 juni 30th, 2017|Duurzaamheid, Projectmanagement|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] op volle toeren na een forse opknapbeurt van de gevel. Daarnaast vorderen de werkzaamheden van de villa in Voorhout en komt de oplevering in zicht. En bij de upgrading van Confianza gaan we langzaam richting de […]

Leave A Comment