Even voorstellen: Sjoerd van den Oever

//Even voorstellen: Sjoerd van den Oever

Sjoerd van den OeverAls je al tijdens je studie Bouwkunde aantoont dat je prima in staat bent om een groot project te managen, dan doe je iets goed. Dat vonden we bij TimeClock ook en dus is Sjoerd van den Oever sinds begin dit jaar drie dagen per week aan het werk op het kantoor in Rijnsburg. En afstuderen? Dat doet hij er gewoon bij.

Het is Sjoerd in een notendop. Altijd op zoek naar een uitdaging en snel onrustig als hij te lang hetzelfde moet doen. “Ik hou van diversiteit in het werk. Ik zou gek worden als ik bijvoorbeeld wekenlang moet tekenen of foto’s van een project schikken. Ik merk dat ik dan sneller de focus verlies.”

Zijn eerste project was er op papier eentje om van te watertanden. Namens TimeClock hield de 22-jarige Rijnsburger zich bezig met het Havenproject in Katwijk, waar een oud haringpakhuis wordt omgebouwd tot kantoorpand en een aantal zorgkamers voor DSV|Verzorgd leven. “Dat was precies de diversiteit die ik zoek in het werk. Dan weer vergaderen, met de uitvoerder overleggen, in discussie met de architect en de aannemer en regelmatig ook zelf tekenen.”

Toch merkte Sjoerd dat zijn gebrek aan ervaring hem met name in de beginfase parten speelde. “Ik lag er nog net niet wakker van, maar ik merkte dat ik regelmatig even mijn hoofd moest leegmaken door een stuk te wandelen of lekker te sporten. In die periode was ik ook nog druk met schoolwerk en een werk in Rotterdam. Na overleg heb ik die laatste uit handen gegeven, want het was bij elkaar veel te veel. De kwaliteit van mijn werk begon eronder te lijden.”

Met zo’n groot project, die door de complexiteit ook zeker niet altijd op rolletjes verliep, kende Sjoerd een vuurdoop waar de meeste jonge mensen alleen van kunnen dromen. “Wat je snel leert is het afkaderen van wat eerst moet gebeuren. Ik ben daarbij niet iemand die bij een probleem blanco met vragen komt, maar verdiep me altijd eerst in het probleem en zorg dat ik een mogelijke oplossing paraat heb. Door mijn achtergrond (zijn vader heeft een aannemersbedrijf) heb ik voordeel dat ik niet alleen de taal van de managers, maar ook die van de bouwvakkers spreek.”

Het gevoel in het diepe te zijn gegooid heeft Sjoerd niet. “Door dit soort projecten groei je alleen maar. Ik heb veel algemene kennis opgedaan en geleerd op mijn eigen vaardigheden te vertrouwen. Bij tegenvallers weet ik nu dat ik mijn zaakjes goed op orde moet hebben. Dat scheelt een hoop stress.”

By | 2017-10-07T11:00:28+00:00 juli 1st, 2016|News|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] zijn lastig te vinden. Toch hebben we er eentje aan de haak geslagen. Alhoewel, eigenlijk hadden we Sjoerd van den Oever al aan boord, maar vanaf 1 januari definitief. En een talent is het zeker, anders win je de […]

Comments are closed.