Frisse blik interim manager is goud waard

//Frisse blik interim manager is goud waard

Vreemde ogen dwingen, luidt het gezegde. Vreemde ogen kijken ook anders naar een organisatie. Ziedaar de kracht van een interim manager. De combinatie nieuw inzicht en oplossend vermogen heeft al vaak bedrijven uit het slop getrokken.

Toch roept interim management ook bij bouwbedrijven en bouwprojecten eigenlijk altijd gemengde gevoelens op. ‘Ze zijn zo duur’ is een veel gehoorde opmerking. Aan de andere kant: ‘Zonder hem/haar waren we nooit uit deze situatie gekomen.’ Het is het leven van een interim manager in een notendop. Al horen we die laatste opmerking gelukkig vaker dan de eerste.

Veel waard

Om maar met hét pijnpunt te beginnen: duur is een relatief begrip. Als je met je bedrijf in een impasse zit, heb je er best wat voor over om weer vlot getrokken te worden. De waarde die een interim manager dan heeft, is nauwelijks in geld uit te drukken. Want bedenk dat stilstaan je bedrijf nog veel meer geld kost. Of dat een project je ook heel veel geld kan kosten als je niet ‘levert’.

Veel voordelen

Van de voordelen die een goede interim manager oplevert, kun je een heel lijstje maken. Ze zijn bijvoorbeeld uitstekend in staat snel een organisatie te analyseren en de vinger op de zere plek te leggen. Juist door die frisse blik van buitenaf kijken ze met een anders naar je organisatie. Als je eenmaal weet wat het probleem is of waar je project spaak loopt, is de interim manager ook iemand die oplossingsgericht kan werken. Simpel gezegd verdient de investering in een goede interim manager zich altijd terug.

Een andere, minder bekende vorm van interim management is het inhuren van een specialist voor die vacature waar maar niemand voor te vinden is. De interim manager wordt dan tijdelijk medewerker van een bedrijf en draait parttime of fulltime mee in het team. Het grote voordeel is dat je dan gericht iemand kunt selecteren met veel kennis van zaken. De interim manager is in deze opzet onderdeel van het team en staat er niet als manager ‘boven’.

Met duizenden scholieren in negen schoolgebouwen wil je het niet op je geweten hebben dat tussen de lessen door opeens een trap instort of het plafond naar beneden komt. Bij een grote organisatie van middelbare scholen was men daarom al lange tijd op zoek naar de juiste persoon om het achterstallige onderhoud op peil te brengen. Met TimeClock hebben we zo’n twee jaar op interim basis het hele onderhoudsplan uitgevoerd en aangepast. Dat kostte op dat moment inderdaad geld, maar nu heeft men allen perfect op orde en is de investering al lang en breed terugverdiend.

We hebben bij TimeClock ervaring met beide takken van sport. Onze opdrachtgevers hebben er nooit spijt van gehad dat ze ons hebben ingehuurd. Ook meteen iemand nodig, of is er nog twijfel? Neem eens contact op. Want een goede interim manager is goud waard.

By | 2017-10-07T11:00:12+00:00 april 28th, 2017|Interim management|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment