Ga uit van de kracht van je mensen

//Ga uit van de kracht van je mensen

Altijd leuk natuurlijk, als je kunt bloggen over mooie projecten, een groeiend aantal opdrachtgevers en zoals vorige week de noodzaak om daardoor op zoek te moeten naar meer kantoorruimte. Vandaag geen nieuw succesverhaal, maar inzicht in hoe we werken om dit te bereiken.

We zijn altijd best open over hoe we bij TimeClock ondernemen. Omdat het leuk vinden om erover te vertellen, maar ook om anderen misschien op ideeën te brengen. Het is echter de eerste keer dat we iets vertellen over de structuur van ons bedrijf. We werken in een zogenaamde ‘platte organisatie’. Niet alleen omdat we nog geen dertig man personeel hebben, maar vooral ook omdat het onze visie is.

Directeuren Jacob en René geven dagelijks leiding en proberen zich met name te focussen op potentiële klanten. Het is voor een groeiende organisatie erg belangrijk om nieuwe opdrachtgevers aan te boren. Omdat er zoveel werk te doen is, valt dat nog niet mee. Het is een continu leerproces. We zien onze mensen namelijk niet als handige instrumenten die het noodzakelijke werk doen. We benaderen iedereen vanuit hun kracht, niet uit wat ze (nog) niet kunnen.

Goede sfeer

Dat gebeurt zeker niet in ieder bedrijf. Wie hoort niet regelmatig opmerkingen als ‘ik voel me net een nummertje’ of ‘ik krijg het alleen te horen als ik iets fout doe’. Dodelijk voor de motivatie van de mensen binnen je bedrijf en ze zullen op verjaardagen ook geen reclame voor je maken. Mensen die het naar hun zin hebben zijn productiever en een positieve werksfeer draagt daar enorm aan bij. Het kan bij ons het ene moment gekkigheid en de grootste lol zijn, terwijl vijf minuten later de knelpunten van een project serieus worden besproken. Daarbij is de input van iedere werknemer waardevol en welkom. Het is niet zo dat Jacob of René zegt: ‘zo gaan we het doen, voer het maar uit’. Natuurlijk hebben ze het laatste woord als dat nodig is, maar goede ideeën worden serieus besproken, waarna we gezamenlijk tot een besluit komen.

Enkele managementboeken zijn bij dit proces erg belangrijk. Het idee dat ook werknemers over ondernemerschap beschikken, komt bijvoorbeeld uit een boek van Stephen Covey. Dit betekent dat een werknemer geen eilandje is die zijn eigen toko moet runnen, maar dat ze zelfstandig aan een project kunnen werken en niet bij iedere stap goedkeuring moeten hebben van ‘de baas’.

Meetbaar succes

Een ander belangrijk boek is ‘De 4 disciplines van uitvoering’ van Sean Covey, wat eigenlijk de praktische uitwerking is van het boek ‘De 7 eigenschappen voor succes in je leven’ van zijn vader Stephen is. We gaan die boeken uiteraard niet uitgebreid bespreken. In het kort komt het hierop neer: door praktische doelen te stellen en daar meetbare tussenstappen aan te hangen, kun je stapsgewijs een succesvol bedrijf opbouwen.

Een belangrijk aspect bij al die ‘managementgoeroes (om het maar eens oneerbiedig te zeggen) is uitgaan van de kracht van mensen. Bij TimeClock werken we op basis van eerlijkheid en openheid, waarbij we alles tegen elkaar moeten kunnen zeggen. Dan laat je mensen echt vanuit hun kracht werken. We hebben gemerkt dat onze opdrachtgevers juist dát erg waarderen. En natuurlijk de geleverde kwaliteit. Wat ons betreft is dat het automatische gevolg.

By | 2017-10-07T11:00:12+00:00 maart 24th, 2017|Medewerkers|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment