Geef creativiteit de ruimte

//Geef creativiteit de ruimte
Toni Kroos (Foto: Steindy/Wikipedia).

Toni Kroos (Foto: Steindy/Wikipedia).

Wat hebben ondernemen en het EK voetbal met elkaar te maken? Het toont ons ondernemers in veel gevallen hoe het vooral niet moet.

Het zal iets meer mensen zijn ontgaan dan gebruikelijk omdat ‘we’ niet meedoen, maar het EK voetbal is begonnen. Voetbalidioten als we zijn bij TimeClock, kijken we alsnog bijna alles hoor. Wat ons geoefende oog opvalt? Bijna iedereen speelt vanuit een gesloten organisatie, met de handrem erop en vooral niet te aanvallend. ‘Het spel stinkt naar rubber’, zei voormalig Belgisch international en oud-speler van PSV Luc Nilis onlangs nog over de Rode Duivels. En dat geldt helaas voor heel veel teams.

Dat is dus hoe het niet moet. Ondernemen is voor ons per definitie vol op de aanval spelen. We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om de handrem aan te trekken. We willen namelijk groeien, we willen vooruit.

Bedrijf ontwikkelen

Om maar in de beeldspraak van het voetbal te blijven: geniet u ook zo van spelers als Toni Kroos en Dimitri Payet? Zij krijgen van de coach de vrijheid om hun creativiteit te gebruiken en dat zorgt voor resultaat, want aan de hand van deze twee spelers zijn Duitsland en Frankrijk twee van de topfavorieten voor de toernooiwinst.

Dat is precies zoals we onze mensen bij TimeClock ook graag zien. Creatieve geesten die zichzelf en daarmee het bedrijf ontwikkelen en naar grotere hoogte brengen. Geef ze de ruimte om zich te ontwikkelen en je plukt er de vruchten van met prachtige resultaten en mooie nieuwe opdrachten. We zijn trots om te melden dat we sinds kort opnieuw zo’n creatief brein aan ons bedrijf verbonden weten. En we zoeken er nog eentje.

Handrem eraf

Nog even terug naar die handrem. Heb je het idee dat het naar verbrand rubber stinkt binnen jouw bedrijf of project? De remedie is even eng als simpel: haal de handrem eraf, ga vol op de aanval, wees creatief en open-minded. Bedenk maar dat weinig teams die op het EK ultraverdedigend spelen, resultaat boeken. Ze krijgen in blessuretijd meestal alsnog de knock-out toegediend.

By | 2017-10-07T11:00:28+00:00 juni 17th, 2016|News|0 Comments

About the Author: