Genieten van eindresultaat Bakker Van Maanen Delft

/, News, Projectmanagement/Genieten van eindresultaat Bakker Van Maanen Delft

Van Maanen DelftNog heel even geduld moeten ze hebben, de inwoners van Delft en omstreken. Vanaf komende donderdag 22 juni kan iedereen zich vergapen aan de nieuwe winkel van Bakker Van Maanen.

De winkel is de grootste van Bakker Van Maanen in Nederland en dat ook nog eens op een schitterende locatie. Midden in het centrum van de altijd bruisende studentenstad is het straks beleven geblazen. Na enkele jaren van voorbereiding wordt de nieuwe ‘beleefformule’ van de Katwijkse bakkersketen tot in detail tot uitdrukking gebracht in Delft.

Wie denkt dat ze er alleen broodjes hebben, komt namelijk bedrogen uit. Naast de bekende broodjes en gebakjes zijn er allerlei handgemaakte producten en kan er zelfs gedineerd worden. Verder worden ter plekke onder andere chocoladeproducten bereid. De grootste verrassing in het nieuwste filiaal zijn echter de non-foodproducten met onder meer kookboeken en zelfs een kleine modecollectie.

Blurring concept

Het blurring concept is doorgevoerd door de hele winkel. Dat betekent dat alles door elkaar heen loopt, al is er natuurlijk nog wel structuur aangebracht door middel van een driedeling. Buiten komt in Delft bijna letterlijk naar binnen. Zo staat er in de landwinkel (in de vorm van een tuinkas) een echte boom en wordt veel groen gebruikt. Het horecagedeelte is warmer en sjieker, terwijl de winkel zoals altijd bij Bakker Van Maanen rustig. De focus ligt daardoor volledig op de producten.

Door de winkel lopen is een soort ontdekkingstocht. Je ziet steeds een stukje, al is altijd duidelijk wat waar te vinden is. Het pand is net een ‘shop in shop’, waarbij Van Maanen alle onderdelen exploiteert. De keuken is het centrale punt en ook de grote houtoven valt meteen op. Het restaurantgedeelte heeft rond de 90 zitplaatsen waar je kunt dineren. Dat blijkt wel uit de sluitingstijd, de winkel gaat pas om 22.00 uur dicht. Met een uitstekende geluidsinstallatie wil Van Maanen ook bandjes een podium bieden.

De lichtstraat bij Van Maanen in Delft.

Lichtstraat

De verbouwing van het pand was geen ‘makkie’. In een bestaand pand is een vlekkeloze verbouwing echter een utopie en dankzij een enorme inzet van alle betrokken partijen is het genieten geblazen van het eindresultaat. Zo is het staalwerk in het zicht gebleven en brandwerend gemaakt. In het dak is een grote lichtstraat gemaakt om zoveel mogelijk daglicht in het 650 vierkante meter grote pand te krijgen.

Directeuren Henk-Jan en Johan van Maanen verzorgen op 22 juni samen met wethouder Freddie Förster van de gemeente Delft de opening. Komende week laten we uiteraard ook nog de foto’s zien van hoe het geworden is.

By | 2017-10-07T11:00:11+00:00 juni 16th, 2017|Bouwcoördinatie, News, Projectmanagement|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment