Gevel Ro Theater in Rotterdam aangepakt

/, News/Gevel Ro Theater in Rotterdam aangepakt

De gevel van het markante Ro Theater in Rotterdam wordt binnenkort flink aangepakt. Naast onderhoudswerkzaamheden krijgen de kozijnen van de voormalige kazerne van het Leger des Heils een nieuwe kleur en worden de vluchtdeuren aangepast. TimeClock gaat de werkzaamheden coördineren.

Na een grondige inspectie van het gebouw, dat dateert uit 1948, was al snel duidelijk dat renovatie broodnodig was om het gebouw weer de uitstraling te geven die het verdient. De karakteristieke voorgevel dient daarbij behouden te blijven, vertelt Ahmad Fagirzada van TimeClock. “Het werk is op zichzelf niet zo ingewikkeld, maar we moeten rekening houden met enkele belangrijke factoren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen last hebben van de werkzaamheden en allerlei bouwafval naar binnen wordt gelopen. De inpandige werkzaamheden en de bedrijfsvoering van het theater gaat ook gewoon door. Dat vergt een strakke planning en goede afspraken met alle betrokken partijen.”

Een ander ‘dingetje’ is dat de opleverdatum belangrijk is in verband met geplande evenementen. Fagirzada: “We kunnen ons eigenlijk geen vertraging veroorloven. Gezien de werkzaamheden verwachten we niet dat het een groot probleem zal worden om op tijd klaar te zijn. Maar een vlotte en geruisloze verbouwing blijft onze uitdaging.” De planning is dat het werk begin juli van start gaat en binnen twee maanden afgerond is.

Fusie

In 1995 trok het Ro Theater vanuit de Rotterdamse Schouwburg in het pand aan de William Boothlaan. De kazerne werd verbouwd tot theater met repetitieruimtes en een foyer. De banden met de Rotterdamse Schouwburg bleven overigens sterk. Voor grotere voorstellingen werd al regelmatig uitgeweken naar de Schouwburg. Dit jaar kwam het zelfs tot een fusie tussen de Rotterdamse Schouwburg, het Ro Theater, Productiehuis Rotterdam en Festival de Keuze. De vier partijen gaan inmiddels door het leven als Theater Rotterdam. Het stadstheater staat onder leiding van een driekoppige directie en biedt werk aan circa 135 medewerkers.

In het recente verleden deed TimeClock al een opdracht voor de Rotterdamse Schouwburg. We krijgen dus opnieuw de kans om bij een markant pand in Rotterdam de inspectie uit te voeren en de werkzaamheden te coördineren. En dat stemt ons trots.

By | 2017-10-07T11:00:11+00:00 juni 3rd, 2017|Bouwcoördinatie, News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment