Het begint met een Waanzinnig Belangrijk Doel

//Het begint met een Waanzinnig Belangrijk Doel

WBD en Olympische SpelenOok zo genoten van al die schitterende sport in Rio? Een beetje sportliefhebber leest dit blog met kleine oogjes, want de volleybaldames, 200 meter met Churandy Martina en brons voor de beachvolleyballers, het gebeurde allemaal midden in de afgelopen nacht.

Zo’n topprestatie wordt alleen maar mooier en knapper als je bedenkt wat ze er allemaal voor moesten doen en laten. Kevin Kruse interviewde voor zijn boek ’15 Secrets Successful People Know About Time Management’ 200 succesvolle mensen, waaronder dertien Olympisch kampioenen, en daarbij kwamen enkele interessante overeenkomsten aan het licht van mensen met totaal verschillend werk en achtergrond.

Doorbraak

De belangrijkste: ze hebben allemaal 1 Waanzinnig Belangrijk Doel (WBD). Als je bekend bent met het werk van Franklin Covey dan weet je precies waar het over gaat, maar ook zonder die achtergrondkennis is duidelijk wat hiermee wordt bedoeld. Een atleet heeft een duidelijk WBD: de Olympische Spelen. Vier jaar lang werken ze naar dat ene doel, of dat nu de Spelen halen of een gouden medaille is. Maar ook met je bedrijf kun je hiermee net die doorbraak bewerkstelligen, of het nu ‘zwarte cijfers schrijven’ is of ‘keihard doorgroeien’.

Focus

Het Waanzinnig Belangrijke Doel is de eerste discipline van de ‘4 Disciplines van Uitvoering’ van Covey, een van de belangrijkste pijlers onder de bedrijfsfilosofie bij TimeClock. Als directeur of manager wil je (vaak tegen beter weten in) altijd meer doelen hebben om zo meer te bereiken, maar dat is met het WBD nu precies waar je vanaf moet. Hoe meer doelen je probeert te bereiken, hoe minder je daadwerkelijk bereikt, aldus Covey. Beter is het om het hele team of bedrijf te focussen op dat ene doel. Daar komt natuurlijk nog meer bij kijken, maar het begint allemaal met het formuleren van je eigen WBD.

Net als al die succesvolle Olympiërs van wie we deze weken konden genieten.

By | 2017-10-07T11:00:15+00:00 augustus 19th, 2016|Geen categorie|0 Comments

About the Author: