Het zit in ons bloed

//Het zit in ons bloed

wielrennenLiefhebbers van wielrennen kunnen deze weken hun hart ophalen aan de ene schitterende klassieker na de andere. Met komende zondag de Amstel Gold Race in eigen land reizen hordes wannabe Cancellara’s en Boonen’s af naar het Limburgse om zich urenlang het snot voor de ogen te fietsen. Anderen maken zich wat minder druk (meestal degenen met een wat forsere omvang), en genieten veel meer van de gezelligheid en de mooie route.

De dynamiek van een wielerkoers fascineert me mateloos, met name de vlakke ritten die veel mensen als ‘saai’ in de hoek zetten. Ik zal het uitleggen. Vanaf het startschot proberen de avonturiers van het peloton alleen of in groepjes te ontsnappen aan de greep van het peloton en de tempobeulen, die in dienst van de sprintkanonnen het gat niet te groot willen laten worden. Ze weten dat veel van die pogingen tevergeefs zullen zijn, maar toch proberen ze het want het zit in hun bloed.

Slimme technieken

Zo is het ook met de pioniers in het bedrijfsleven. Ze krijgen honderd keer te horen dat iets niet kan, maar zetten toch door omdat ze weten dat hun idee goed is. En het moet en zal ze lukken om als eerste die finishlijn te halen. En zo kan het dat, hoewel men eerder dacht dat zoiets onmogelijk was, tegenwoordig bijna complete woningen vanuit de fabriek zo op de fundering worden neergezet. Of dat met de opgedane kennis van restaureren een pand als het markante oude haringpakhuis in de Katwijkse haven niet wordt gesloopt, maar dankzij slimme technieken grotendeels kan blijven staan. Om nog maar niet te spreken van de enorme technologische ontwikkelingen die elkaar sinds twintig jaar in hoog tempo opvolgen.

Vernieuwend zijn

Wielrenners die het avontuur kiezen, rijden echt niet alleen voor de kleine teams. Ook bij de grote jongens zitten renners met die drang naar voren, naar het onbekende. Het is een vooroordeel dat alleen de kleine, onafhankelijke bedrijven tot grote doorbraken kunnen komen. Natuurlijk bouwden Steve Jobs en zijn kompanen hun eerste computer in een garage, maar Apple was al een gerenommeerd bedrijf toen het met de iPad de tablet echt op de kaart zette. Tegenwoordig is in bijna ieder huishouden wel zo’n apparaat (ongeacht het merk) te vinden.

Ook in de bouw proberen we steeds vernieuwend bezig te blijven. We willen bij TimeClock de planeet in ieder geval niet slechter achterlaten aan ons nageslacht dan we ‘m aantroffen, dus zetten we in op duurzame innovaties die bij onze opdrachtgevers met een big smile wordt ontvangen en ook bij de eindgebruiker een lach op het gezicht toveren. Vooral als ze hun maandelijkse lasten zien krimpen. Want kwaliteit leveren en toekomstbestendig werken zit nu eenmaal in ons bloed.

Oh ja, na ongeveer 6,5 uur draaien en keren op de vierkante meter zouden wij ons geld toch inzetten op Philippe Gilbert. Aan dit advies kunnen overigens geen rechten worden ontleend… 😉

By | 2017-10-07T11:00:28+00:00 april 15th, 2016|News|Reacties uitgeschakeld voor Het zit in ons bloed

About the Author: