Hopen op investeringen in duurzame toekomst

//Hopen op investeringen in duurzame toekomst

Gouden Koets PrinsjesdagWordt er eindelijk echt serieus geïnvesteerd in een duurzame toekomst? En wat kunnen ondernemers het komende jaar verwachten? Dat zijn de vragen die met name leven in de bouwsector rond Prinsjesdag en de miljoenennota. Het antwoord laat nog even op zich wachten.

Prinsjesdag is ieder jaar weer een feestje, al komt dat vooral door het ceremoniële karakter. De glazen koets, de hoedjes, de toespraak van de koning, het hoort er allemaal bij.  Al was het dit keer iets minder feestelijk omdat we nog altijd geen nieuw kabinet hebben. En dat terwijl de economische cijfers  in tegenstelling tot de afgelopen jaren weer eens reden tot optimisme geven.

Oproep

Bij TimeClock kijken we zoals gezegd specifiek naar de gevolgen van de begroting voor de bouw en ondernemers. Conclusie: geen flauw idee. Doordat het nieuwe kabinet nog niet is gevormd, is het demissionaire kabinet nog aan de macht. Nou ja, macht, ze handelen vooral de lopende zaken af tot de nieuwe regering het stokje overneemt.

Bouwend Nederland deed al een oproep aan het nieuwe kabinet om zo snel mogelijk structureel weer te investeren in de bouw, met name op het gebied van infrastructuur en duurzame oplossingen. Die oproep onderschrijven we natuurlijk en ook in Den Haag wordt dat al een beetje ingezien. “De uitstoot van broeikasgassen wordt verder teruggedrongen, zodat Nederland klimaatneutraal kan zijn in 2050”, zo luidt een van de maatregelen.

Tijd voor maatregelen

Dat biedt hoop, al is het natuurlijk afwachten wat de concrete maatregelen zullen zijn. Bij TimeClock vinden we dat het echt tijd is voor verstrekkende maatregelen op duurzaam gebied. In de bouw betekent dat het faciliteren van ondernemers en vooral eindgebruikers door hen de ruimte en middelen te bieden om ook echt die stap naar duurzaamheid te maken. We denken daarbij aan zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemaatregelen betaalbaar maken en houden.

Dat is deels inderdaad aan de markt. Toch kan de overheid net dat beslissende zetje geven. Dan kunnen we onze toch al zo kwetsbare aarde hopelijk net wat beter achterlaten voor ons nageslacht.

By | 2017-10-07T11:00:10+00:00 september 22nd, 2017|News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment