Houd de hitte buiten de deur

//Houd de hitte buiten de deur

zonnepanelenEen goed geïsoleerd huis of kantoor is goud waard. Dat blijkt deze tropische dagen meer dan ooit. En het bespaart nog geld ook, zeker als je de zonuren combineert met zonnepanelen.

Ramen en deuren dicht houden als het buiten heet is, houdt de hitte buiten. Dat weten de meeste mensen gelukkig wel. Zodra het buiten wat afkoelt, gaan ramen en deuren massaal open. Let maar op als je in de tuin geniet van de avondkoelte. Met de regelmatige knal van een deur die dicht waait door de tocht.

Investeren

Zeker voor de oudere huizen is nog veel te winnen op het gebied van isolatie. Uit een berekening van milieucentraal.nl blijkt dat als je spouwmuren laten isoleren, je die investering binnen vier jaar hebt terugverdiend door lagere energiekosten. Andere mogelijkheden zijn dak- en vloerisolatie, een energiezuinige(re) cv-ketel en zonnepanelen. Het kost inderdaad een paar centen, maar met de besparingen die je daarmee realiseert, sta je na uiterlijk een jaar of acht in de plus. De energiekosten zijn dan immers veel lager dan voorheen.

Directievoering

Bij het ontwerpen of verbouwen van uw droomhuis of kantoorpand zijn we als TimeClock altijd gericht op de energiewaarde van het pand. Niet alleen omdat het een wettelijke verplichting is om bijna energieneutraal te bouwen, maar ook omdat dit op de middellange termijn gewoon geld oplevert voor de gebruiker.

Komende woensdag start het plaatsen van zonnepanelen op de eerste van zeven schoolgebouwen van OVO in Zaanstad. Als TimeClock nemen we de directievoering voor onze rekening. Ook in Zaanstad is men zich er namelijk terdege van bewust dat alleen al een dak vol zonnepanelen voor een fors lagere energierekening zorgt.

 

By | 2017-10-07T11:00:15+00:00 augustus 26th, 2016|Directievoering|0 Comments

About the Author: