Laat je inspireren, juist in de vakantie

//Laat je inspireren, juist in de vakantie

inspiratieVakantie. Het ultieme moment om met de beentjes omhoog lekker helemaal niets te doen. Na een paar dagen gaat dat bij sommige mensen echter vervelen. Dan kan een goed boek een uitkomst zijn.

Veel ondernemers hebben doordeweeks geen tijd om te lezen (zeggen ze zelf) en in het weekend komt er ook weinig van. Zonde, want juist door te lezen kun je leren van wijze mensen en mede-ondernemers met vernieuwend inzichten over ondernemen en gerelateerde onderwerpen. We gaan geen lijstje met boeken publiceren en we missen ongetwijfeld ‘grote namen’, maar houden het bij enkele inspirators waar we bij TimeClock fan van zijn. Een tip: Op YouTube zijn van al deze mannen wel fragmenten te vinden, zodat je kennis kunt maken.

Ben Tiggelaar

Ben Tiggelaar (Foto: Elisabeth Ismail).

Ben Tiggelaar (Foto: Elisabeth Ismail).

Columnist van NRC Handelsblad, bekend spreker/inspirator/schrijver en dé Nederlandse ‘goeroe’ op het gebied van leiderschap en verandering. Zijn inspirerende en soms confronterende ideeën speelden een belangrijke rol om onze droom (groeien met het bedrijf) om te zetten in actie (we groeien!). Op tiggelaar.nl is veel meer over hem te vinden en zijn ook enkele documenten gratis te downloaden.

Stephen Covey

Zijn naam behoeft nauwelijks nog introductie. Zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ is een must voor iedere ondernemer, maar ook heel geschikt om te lezen als je als persoon wilt groeien. Al vinden we bij TimeClock dat daar weinig verschil in zit. In de familie Covey valt de appel overigens niet ver van de boom, want zoon Sean vinden wij al net zo inspirerend. Zijn boek ‘De 4 disciplines van uitvoering’ is een echte aanrader.

Johan Cruijff

Helaas veel te vroeg overleden, want behalve een fantastische voetballer en ongekend belangrijk ‘exportproduct’, had Cruijff altijd iets boeiends te melden. Een van zijn belangrijkste boodschappen (vrij vertaald) wat ons betreft: doe de dingen goed waar je zelf goed in bent, en laat de dingen waarin je niet goed bent door anderen doen. Een open deur? Misschien wel, maar je zou ze de kost moeten geven die dit principe naast zich neerleggen.

Simon Sinek

Een tip van een van onze nieuwe mensen en eentje die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. ‘Start with why’ is kort door de bocht zijn motto. “Iedere ondernemer weet wat hij doet, veel weten ook hoe ze dit doen, maar heel weinig mensen weten waarom ze dit doen. En dan niet geld verdienen, want dat is een gevolg”, is een van zijn oneliners. Of deze: “Mensen kopen niet van je omdat je iets hebt, maar omdat ze erin geloven omdat jij erin gelooft.” Meer op startwithwhy.com.

Ricardo Semler

Ricardo Semler

Ricardo Semler.

Deze Braziliaan veranderde niet alleen het bedrijf Semco, maar maakte er met die veranderingen ook een winstgevend miljoenenbedrijf van. Hoe? Door zijn medewerkers heel veel vrijheid te geven en hen bijna alles te laten bepalen. Zaken als salaris, werktijden mochten zijn mensen zelf bepalen. “Als je vrij wilt zijn, moet je je medewerkers laten bepalen hoe zij het doen”, zei hij eens in een interview. “Het hele idee van leiders impliceert dat slechts enkelingen in staat zijn de juiste richting aan te geven.”

By | 2017-10-07T11:00:15+00:00 juli 30th, 2016|Geen categorie|0 Comments

About the Author: