Meer te besteden, hopelijk ook in de bouw

//Meer te besteden, hopelijk ook in de bouw

Het is komende dinsdag de derde dinsdag in september en dan spitsen veel Nederlanders toch even de oren. Wat doet mijn inkomen volgend jaar? Het algemene beeld van de uiteraard weer uitgelekte stukken voor Prinsjesdag: iedereen heeft in 2017 meer te besteden dan dit jaar.

Over de bouw wordt niet gerept in de tot nu toe uitgelekte informatie, dus het is nog even afwachten wat de plannen voor onze sector betekenen. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat de maatregelen een positieve uitwerking hebben. Als iedereen daadwerkelijk meer te besteden heeft, dan kan de bouwsector profijt hebben van die ontwikkeling. Mensen durven weer te investeren in hun woning of bedrijfspand. Ze laten eindelijk eens dat meerjarenonderhoudsplan opstellen of bellen TimeClock voor het ontwerp of de bouwbegeleiding van hun nieuwe project.

Lagere btw

Gouden Koets Prinsjesdag

De Gouden Koets verlaat het Binnenhof (Foto: Wikipedia).

De uitgelekte Miljoenennota is net zo traditioneel als de hoedjes, de Gouden Koets en het koffertje. Tot nu toe is niets bekend over eventuele maatregelen voor de bouwsector. Dat betekent dus dat van grote investeringen in bijvoorbeeld de infrastructuur (waartoe Maxime Verhagen van Bouwend Nederland vorig jaar al opriep) of het opnieuw invoeren van het lagere btw-tarief op arbeid vooralsnog geen sprake is. Laatstgenoemde maatregel had niet het gewenste effect van meer werk door lagere prijzen. Dat had overigens vooral te maken met een gebrek aan consumentenvertrouwen. Met een verwachte economische groei van 1,7 procent is de situatie nu een stuk rooskleuriger om wel voor die gewenste boost te zorgen.

Bouwbegeleiding

Het kabinet maakt echter andere keuzes en naast koopkrachtverbetering pompt men miljoenen in bijvoorbeeld zorg en defensie. We gaan hier zeker niet beweren dat dit slechte keuzes zijn, wees gerust. Het zou echter gek zijn als we ons eigen belang niet onder de aandacht zouden brengen. We groeien als bedrijf en met investeringen van de overheid zou die groei in een grotere versnelling kunnen, met als gevolg meer werkgelegenheid.

Bij TimeClock zijn we positief ingesteld. We vertrouwen erop dat dankzij de groei van de koopkracht ook in de bouw weer meer wordt besteed. Dus als die geplande verbouwing groen licht krijgt en er behoefte is aan bouwbegeleiding van TimeClock, helpen we graag het project naar ieders tevredenheid tot een goed einde te brengen. En zoals het hoort bij een goede bouwbegeleiding, lukt dat ook binnen het beschikbare budget.

By | 2017-10-07T11:00:14+00:00 september 16th, 2016|Bouwbegeleiding|0 Comments

About the Author: