MJOP en onderzoek naar herbestemming pand Diepeveen

/, Meerjarenonderhoudsplan/MJOP en onderzoek naar herbestemming pand Diepeveen

pand diepeveen 2Werken aan een reguliere opdracht en die meteen ook gebruiken als afstudeeropdracht. Het kan bij TimeClock, al heb je natuurlijk ook groen licht nodig van de opdrachtgever. We mogen voor het pand Diepeveen in Rotterdam een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen en Sjoerd van den Oever verbindt er zijn afstudeeronderzoek aan.

Voor het monumentale pand aan de Pelgrimstraat in Rotterdam (u weet wel, dat rode gebouw met het torentje) stellen we de komende tijd een MJOP op, wat de basis zal zijn van herontwikkeling van het gebouw. Een slimme zet van de opdrachtgever, die dankzij het MJOP straks precies weet waar hij op moet letten in zijn plannen. Het MJOP zorgt namelijk voor een gedegen fundament voor verder technisch beheer van een pand.

Stappenplan

Sjoerd houdt zich vooral met de plannen voor herbestemming bezig. Aan de hand van een slim stappenplan onderzoekt hij wat de beste opties zijn. Na een grondige analyse zal dit duidelijk worden, waarbij natuurlijk ook de wensen en eisen van de opdrachtgever worden meegenomen. In de implementatiefase maakt hij vervolgens een functieselectie, waarna een onderzoek naar de mogelijke combinatie van functies volgt.

Als laatste volgt dan het onderzoek of de oplossingen financieel haalbaar zijn en binnen de gewenste tijd kunnen worden terugverdiend. Het kan dus zomaar zo zijn dat het advies ‘slopen en opnieuw bouwen’ is. Al zal dat gezien de monumentale status van het pand nog lastig zat worden.

pand diepeveen 1Reclamezuil

Naast een toneeldecorbouwer hebben momenteel vooral architectenbureaus hun domicilie in pand Diepeveen, dat voorheen een staalfabriek en daarvoor een huidenmaker herbergde. Tot slot nog een grappig weetje over de markante toren van het pand. Die had namelijk helemaal geen industriële functie. Het was gewoon een 32 meter hoge reclamezuil.

By | 2017-10-07T11:00:13+00:00 januari 27th, 2017|Herbestemming, Meerjarenonderhoudsplan|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. […] leverde hij zijn afstudeeropdracht over de herbestemming van pand Diepeveen in Rotterdam toch maar in. “Het extra werk bestond vooral uit een mooie poster maken over het project. Dat […]

Comments are closed.