Nieuw pareltje Van Maanen aan de ‘Fred’ geopend

//Nieuw pareltje Van Maanen aan de ‘Fred’ geopend

Onder enorme publieke belangstelling is afgelopen woensdag de nieuwste winkel van Bakker Van Maanen officieel geopend. De nieuwe winkel van Bakker Van Maanen aan de Frederik Hendriklaan in Den Haag (de ‘Fred’) is een nieuw pareltje in de toch al ruime collectie van de Katwijkse bakkersketen. Dat we daar ons steentje aan mogen bijdragen stemt ons trots.

We blogden al eerder over deze bijzondere locatie in het hart van een van de mooiste en drukste winkelstraten van de hofstad. Als je dan op een prominente hoek een plekje kunt bemachtigen, zit je natuurlijk gebakken. Hoewel het oorspronkelijke pand al best oud is, zie je daar in de hypermoderne winkel niets van terug. Aannemer Kroom en installateur Zuijderduijn hebben weer een knap staaltje vakwerk geleverd. Het ontwerp van Van STUK en Van Maanen is mooi in beeld gebracht.

Concept

Het winkelpand is niet zo groot als sommige andere winkels, maar het is ook hier gelukt om het nieuwe concept goed naar voren te brengen. Bij Van Maanen kun je namelijk veel meer dan vers brood kopen. In de winkel en bij mooi weer op een van de tafels buiten kun je de ambachtelijke producten ook echt ‘beleven’. Het concept blijkt goed aan te slaan in de andere winkels, ongetwijfeld zullen de klanten van de Fred het ook op waarde schatten.

Bij de verbouwing hebben we onder andere sterk ingezet op een goede brandveiligheid. Zo zijn in de afwerking brandwerende elementen aangebracht. De maatregelen bleken uitstekend te zijn uitgevoerd, want de winkel kwam vlekkeloos door de controle van de brandweer. Om geluidsoverlast zoveel mogelijk te voorkomen, zijn de installaties ‘zwevend’ opgehangen. Rubberen elementen zorgen voor voldoende demping van de trillingen die veroorzaakt worden.

Nieuwe uitdaging

De verbouwing was een drukke periode waarin strakke deadlines moesten worden gehaald en diverse uitdagingen opgelost. Het was het allemaal meer dan waard, gezien het schitterende eindresultaat. We kijken tevreden terug, maar kunnen niet te lang nagenieten. De nieuwe winkel in het centrum  van Delft vraagt onze aandacht. Een nieuwe uitdaging, waarin we met z’n allen gaan voor net zo’n mooi eindresultaat als de ‘Fred’. Ook ligt er al een ontwerp klaar voor een locatie in Alphen aan den Rijn.

By | 2017-10-07T11:00:12+00:00 april 7th, 2017|News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment