Operatie zonnepanelen OVO Zaanstad

/, Toezicht/Operatie zonnepanelen OVO Zaanstad

zonnepanelen ovo zaanstad 1De grote zonnepanelenoperatie bij de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO) Zaanstad is vorige week van start gegaan. Op zes scholen worden in totaal 3.164 zonnepanelen geplaatst. TimeClock treedt bij dit project op als directievoerder en toezichthouder.

Het gaat om de twee locaties van het Bertrand Russell College, het Zaanlands Lyceum, Compaen vmbo, Trias vmbo en het Saenredam College. Het dak van het Zuiderzee College wordt nog onderzocht op geschiktheid voor het plaatsen van panelen.

Stroomoverschot

De panelen zorgen voor voldoende stroom voor de gebouwen. Daarnaast worden in totaal nog eens 200 huishoudens van stroom voorzien doordat OVO het stroomoverschot aan de energiemaatschappij verkoopt. Het geld wordt gebruikt voor onderwijsverbetering. Ook worden de zonnepanelen onderdeel van het onderwijsprogramma van de scholen. Op het dak van Trias wordt hiervoor bijvoorbeeld meetapparatuur geplaatst.

zonnepanelen ovo zaanstad 2Toekomstgericht

TimeClock heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan met duurzaamheid, zoals bij de nieuwbouw van een villa en de projecten van Bakker van Maanen. De zonnepanelen op de zes scholen is het eerste grote duurzaamheidsproject van TimeClock. “Het is goed om als bedrijf je vleugels uit te slaan en nieuwe dingen te leren”, vindt directeur Jacob Klok. “Daarnaast vinden we het bij TimeClock belangrijk om ook toekomstgericht en milieubewust te ondernemen, zoals ook in onze missie staat. Zonnepanelen plaatsen is een uitstekende manier om bewust met energie om te gaan. Daarom geeft dit project extra voldoening.”

Nog deze maandzonnepanelen-ovo-zaanstad-3

Vorige week is ProfiNRG gestart met het plaatsen van de panelen op de locaties Compaen en het Zaanlands Lyceum en ook op het dak van Trias wordt al volop gewerkt. Als alles volgens planning verloopt, zijn nog deze maand alle zonnepanelen geplaatst op de zes schoolgebouwen.

Klik hier voor meer foto’s.

By | 2017-10-07T11:00:14+00:00 september 9th, 2016|Directievoering, Toezicht|0 Comments

About the Author: