Opknapbeurt voor Amsterdams studentenhuis

/, Meerjarenonderhoudsplan/Opknapbeurt voor Amsterdams studentenhuis

studentenhuis amsterdamEen Rijksmonument dat tegelijkertijd studentenhuis is. Het kan gewoon in Amsterdam. Het pand van VDg H.E.R.A. in het hartje van de hoofdstad is hard toe aan een opknapbeurt. We mogen voor de studentenvereniging een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) opstellen en hebben ook het vertrouwen gekregen voor de bouwbegeleiding tijdens de renovatie.

Bij een studentenhuis hebben de meeste mensen wel een beeld. Als mensen hun ogen dichtdoen en denkbeeldig door een studentenhuis mogen lopen, is de hal vaak al een uitdaging. Fietsen, jassen en de post van drie maanden vechten op twee vierkante meter om een plekje. De wc loop je liever voorbij, omdat je griezelt bij de kraaloogjes die je vanuit de pot aanstaren en daarna met een plons in het riool verdwijnen. Uitgegleden over de remsporen waarschijnlijk.

Met een flinke vaart loop je de keuken binnen, waar de heerlijke geuren van vier dagen eten je al tegemoet komen. Afwassen was er alleen even bij ingeschoten. De gemeenschappelijke woonkamer dan. Een versleten bank is het pronkstuk, de andere meubels bestaan uit omgekeerde lege kratten bier. In de studentenkamers zelf verschilt het beeld per kamer. De een is redelijk netjes en maakt gebruik van de kledingkast, andere studenten gebruiken de grond of hun bed als opslag voor al dan niet schone kleding.

Studenten zijn eigenaar

Zitten we er ver naast met onze inschatting? Waarschijnlijk niet. De werkelijkheid ligt vaak een beetje in het midden. Onlangs hebben we het studentenpand in hartje Amsterdam geïnspecteerd voor het opstellen van een MJOP. De buitenkant ziet er redelijk netjes uit, de binnenkant is vooral oud en hard aan verbetering toe. Bovendien is de opdrachtgever geen huisjesmelker die onderhoud zo lang mogelijk uitstelt, maar de studentenvereniging is zelf de eigenaar. Zij willen het typisch Amsterdamse pand opknappen en verder optimaliseren als studentenhuisvesting.

Volledig ontzorgen

Nadat het MJOP is opgesteld, nemen we als TimeClock ook de bouwbegeleiding voor onze rekening bij het onderhoud. Dat is een van de belangrijkste voordelen die we onze opdrachtgevers kunnen bieden. We nemen alle aspecten van het project voor onze rekening en onze opdrachtgever daarmee alle zorgen uit handen. In het pand wordt de kelder beter geschikt gemaakt voor een bar en ruimte waar feesten gegeven worden. Het sanitair verhuist daarom naar de begane grond en ook het dak wordt aangepakt. De studentenkamers worden gefaseerd opgeknapt. De planning is dat de klus in de zomer van dit jaar geklaard is.

By | 2017-10-07T11:00:13+00:00 februari 3rd, 2017|Bouwbegeleiding, Meerjarenonderhoudsplan|0 Comments

About the Author: