Pareltje van Voorhout maakt bouwmanagement extra leuk

//Pareltje van Voorhout maakt bouwmanagement extra leuk

Bouwmanagement is altijd leuk, vinden we bij TimeClock. Toch zijn het de pareltjes zoals de onlangs opgeleverde villa in Voorhout die het werk extra aantrekkelijk maken.

Want zeg nou zelf, het is toch een schitterende woning en wat ons betreft onbetwist het mooiste huis in de wijk Hooghkamer. En dat zegt echt wel wat, want in deze schitterende nieuwbouwwijk zijn wel meer ‘bouwpareltjes’ te vinden.

Strak en tijdloos

De jaren 30-stijl van de 700 m3 grote, vrijstaande woning springt meteen in het oog door de nadruk die wordt gelegd op horizontale lijnen. De grote overstekken, steile daken, erkers en een heerlijke veranda maken de door architect Bart van de Putte ontworpen villa een lust voor het oog. Een ander voordeel van deze stijl is dat het tijdloos is; het blijft mooi. Omdat de details simpel en strak zijn, is het qua bouwmanagement een fijne bouwstijl. Je kunt veel variëren en toch makkelijk binnen het beschikbare budget blijven.

Minder zichtbaar, maar zeker niet minder aanwezig zijn de details op het gebied van duurzaamheid. Zo

zijn op het dak zonnepanelen aangebracht en in de woning is een warmtepomp geïnstalleerd. De buitenunit gebruikt de warmte van de buitenlucht en de binnenunit zet die om in warmte voor de woning via het centrale verwarmingssysteem. Het idee van een koelkast, maar dan precies andersom.

Mooi van buiten en van binnen

Bouwmanagement betekent ook veel plannen en communiceren. Aangezien de woning in een wijk werd gebouwd waar momenteel nog steeds volop wordt gebouwd, viel het met de overlast voor de omgeving gelukkig wel mee. Een extra uitdaging was de naastgelegen sloot. Door de wal te verstevigen met een nieuwe wand is ook die vakkundig het hoofd geboden.

Ondanks dat de oplevering al is geweest, is de woning nog niet helemaal klaar. Momenteel wordt binnen de laatste hand gelegd aan het schilderwerk en enkele details. Maar de conclusie is evident: deze woning is schitterend, zowel van buiten als van binnen.

By | 2018-02-16T15:47:40+00:00 februari 16th, 2018|Projectmanagement|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment