Ro Theater bijna klaar voor culturele toekomst

//Ro Theater bijna klaar voor culturele toekomst

In het Ro Theater in Rotterdam is veel moois te zien en te beleven. Het gebouw zelf bleef wat achter, met name de karakteristieke buitengevel was aan een stevige opknapbeurt toe. De komende dagen wordt daarom de laatste hand gelegd aan de erker van het gebouw, zodat vrijdag 1 september alles er tijdens de heropening pico bello uitziet.

Die erker van de voormalige kazerne van het Leger des Heils is overigens nog wel een dingetje. De bedoeling was net als de rest van de gevel het herstellen van achterstallig onderhoud. De erker zorgde door de slechte staat nu voor een iets krappere planning. Komende donderdag moet alles immers klaar zijn voor de oplevering. De mannen van Groenendijk PGN Bouw gaan er zeker voor zorgen dat ook het laatste obstakel uit de weg wordt geruimd.

Zoals al gememoreerd bleek het pand na een grondige inspectie toe aan een opknapbeurt. Met name dankzij het schilderwerk ziet alles er weer netjes uit. Als TimeClock mochten we de coördinatie van de opknapbeurt verzorgen. Tijdens de werkzaamheden was het theater gewoon geopend voor oefensessies van de theatermakers. Dat leverde extra uitdagingen op, want je wilt natuurlijk niet dat het binnen een rommel wordt omdat er buiten gewerkt wordt. Dankzij enkele slimme maatregelen is gelukt om de overlast te beperken tot een minimum. Het scheelde daarbij natuurlijk dat er tijdens het leeuwendeel van de verbouwing geen voorstellingen waren.

Theater Rotterdam

In 1995 trok het Ro Theater vanuit de Rotterdamse Schouwburg in het pand aan de William Boothlaan. De kazerne werd verbouwd tot theater met repetitieruimtes en een foyer. De banden met de Rotterdamse Schouwburg bleven overigens sterk en dit jaar fuseerden de Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater samen met Productiehuis Rotterdam en Festival de Keuze tot Theater Rotterdam.

By | 2017-10-07T11:00:11+00:00 augustus 25th, 2017|Bouwcoördinatie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment