Team TimeClock scoort voor Dorcas

//Team TimeClock scoort voor Dorcas

groepsfotoNiet alleen zakelijk, maar ook op sportief gebied scoort team TimeClock goed. Afgelopen zaterdag won ons zaalvoetbalteam namelijk het Dorcastoernooi in sporthal Het Dorpshuis. Natuurlijk was de opbrengst van 750 euro de grootste winst, maar we winnen nu eenmaal graag.

‘We zijn niet arrogant, we zijn gewoon de beste’. Nog niet zo lang geleden waren T-shirts met dergelijke teksten zeer populair. Tegenwoordig zie je ze wat minder, maar ze hadden onze heren voetballers goed gestaan. Met drie klinkende zeges op de teams van IDDS, Markus BV en Ouwehand Bouw was de trofee en vooral de eer voor het team van TimeClock.

Teamwork

De mannen van de vier bedrijven (met hier en daar wat externe aanvulling) moesten nu op een andere manier met elkaar samenwerken, maar toch waren de parallellen met het werk opvallend. Korte passes zijn vergelijkbaar met korte lijntjes en dat werkt zowel in het zaalvoetbal als in het zakelijke leven toch vaak het best. Pingelaars roepen irritatie op, vooral als het gepiel niets oplevert. Inderdaad, werken als team gaat beter alles op eigen houtje doen. Een enkele briljante actie daargelaten, maar individuele kwaliteiten geven pas de doorslag als het team er staat.

Team TimeClock in actie

Team TimeClock in actie tegen Ouwehand Bouw.

Een voor TimeClock belangrijk aspect om mee te doen aan het toernooi is de wens om meer te doen voor de samenleving dan alleen ondernemen en geld verdienen. Er is meer in het leven dan dat, zo is onze overtuiging. Het is goed om te zien dat meer ondernemers er zo over denken en zich in willen zetten voor de zwakken in de samenleving. Dat is scoren op een hoger niveau.

Dorcas

Waar al die werknemers zich voor in het zweet werkten? Dorcas is een internationale christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, sociale hulp, noodhulp en wederopbouw. Of zoals ze het zelf zeggen: “Dorcas zet zich in om de opdracht van Jezus Christus te vervullen: zorgen voor de armen en verdrukten (Mattheüs 25: 31-46). Dit doen we door hen in staat te stellen hun positie in de samenleving te versterken en hun zelfredzaamheid te vergroten en door het bieden van sociale zorg en het verlenen van hulp in noodsituaties. We steunen de allerarmsten ongeacht hun ras, religie, geslacht of politieke overtuiging.”

Het toernooi wordt ieder jaar georganiseerd, dit jaar was de organisatie in handen van Ouwehand Bouw en IDDS.Team TimeClock

By | 2017-10-07T11:00:14+00:00 november 4th, 2016|News|0 Comments

About the Author: