Medewerkers als de kleine ondernemers in je bedrijf

//Medewerkers als de kleine ondernemers in je bedrijf

Je medewerkers zien als ondernemers binnen je bedrijf. Dat vergt vooral een omslag in het denken van ondernemers. Bij TimeClock zijn we er druk mee bezig.

Er is volop werk in de bouwsector. Zoveel dat veel agenda’s uitpuilen met opdrachten, gesprekken offertes en alles wat je maar kunt terugvinden in een agenda. Zo ook de agenda’s bij TimeClock. Opdrachtgevers weten ons te vinden voor kleine en grote opdrachten. En dat is natuurlijk goed nieuws, zeker omdat het vaak gaat om bedrijven die ons al eerder opdrachten toevertrouwden.

Een volle agenda is een zegen voor ondernemers, maar tegelijkertijd kan het een vloek zijn. Vooral als je door de bomen het bos niet meer ziet. Om maar met het ‘negatieve‘ te beginnen: een overvolle agenda kan ook een negatief effect hebben, vooral als je het werk niet meer aankunt. Met name ondernemers die geen nee kunnen zeggen, hebben daar vaak last van. Of wat dacht je van stress? Geen overzicht en te hoge tijdsdruk zijn in dat opzicht echte ‘killers’.

Medewerker als ondernemer

Een zegen is dan goed personeel. Mensen die volledig zelfstandig projecten kunnen draaien, onderhoudsplannen opstellen en keuringen uitvoeren. Wat dat betreft hebben we niets te klagen bij TimeClock. Bijkomend voordeel is dat iedereen zich blijft ontwikkelen binnen het bedrijf. Door zelfstandig te werken, leer je sneller problemen op te lossen en erop te anticiperen. Daarnaast is iedereen vrij om te zeggen wat ze vinden dat beter kan. En als blijkt dat het voorstel echt een verbetering is, dan doen we daar natuurlijk iets mee.

De medewerkers zijn daarmee eigenlijk kleine ondernemers binnen TimeClock. We zijn ervan overtuigd dat deze manier van werken beter is dan dat de directeur als een soort dictator voorschrijft wat iedereen moet doen. En het liefst ook nog hoe. Dat klinkt ongeloofwaardig? Je zou ze de kost moeten geven…

Lopende projecten

Ontwikkelingen op het vlak van projecten zijn er ook. De asbestsanering en renovatie van de gevel van
de Prins Willem-Alexanderschool is inmiddels helemaal afgerond. Daarover schreven we al in dit blog.
Ook het Ro Theater draait al weer een poosje op volle toeren na een forse opknapbeurt van de gevel.
Daarnaast vorderen de werkzaamheden van de villa in Voorhout en komt de oplevering in zicht. En bij de
upgrading van Confianza gaan we langzaam richting de uitvoering. En dan hebben we het nog niet over de uitvoering van jaarplannen van verschillende opdrachtgevers gehad. Verder beleven we spannende tijden of enkele grote opdrachten gaan vallen. Niet alleen de agenda van vandaag en volgende week telt namelijk, maar ook die van de komende weken en maanden.

By | 2017-11-27T20:46:06+00:00 november 4th, 2017|Ondernemerschap|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment