Van dubbeltje naar 2 euromunt

//Van dubbeltje naar 2 euromunt

bedrijfsgroeiEen dubbeltje zal nooit een kwartje worden, luidt een oud gezegde. Maar in figuurlijke zin is dat toch precies wat we met TimeClock willen gaan realiseren. En op termijn, ongetwijfeld met vallen en opstaan, het liefst een 2 euromunt.
Er zijn maar weinig voetballiefhebbers die eerder deze week niet genoten van het kampioenschap van Leicester City in Engeland. De club die op de nominatie stond om keihard te degraderen, verbaasde vriend, vijand en zichzelf en schreef voetbalgeschiedenis. Een sprookje was er niets bij, ‘jongensboek’ kwam niet eens in de buurt van de juiste omschrijving. De stuiver werd in één klap een 2 euromunt.
En dat brengt ons weer bij het punt waar we het in dit blog over willen hebben: hoe groei je als bedrijf in omzet, personeelsbestand en opdrachten naar een hoger niveau. En dan nemen we wel een werkweek van 40 uur als uitgangspunt, want dat schijnt gezonder te zijn dan 60 tot 70 uur per week werken.
Elvis en Kim
Natuurlijk is een scenario zoals in Leicester mogelijk, maar de meeste bedrijven groeien toch langs een geleidelijke curve omhoog. Het is niet voor niets dat de bookmakers de kans op een kampioenschap van Leicester City voor dit seizoen minder realistisch achtten dan dat Elvis levend gevonden wordt. Of dat Kim Kardashian de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden. Je kunt als ondernemer niet rekenen op het ‘schip met geld’, je kunt beter gewoon aan het werk gaan.
Ricardo SemlerWe zijn bij TimeClock gecharmeerd van de ideeën van Ricardo Semler. Voor wie hem niet kent heel kort: Semler heeft lak aan hiërarchie en verstikkende regeltjes voor werknemers, doekte het hoofdkantoor van zijn miljoenenbedrijf op (“waarom zou je in de 21ste eeuw iedereen door de files naar 1 plek laten komen, waar ze vervolgens een e-mail sturen naar een collega die twee meter verderop werkt”) en laat zijn werknemers zelf hun salaris bepalen. Sindsdien groeide zijn bedrijf naar het huidige niveau van 3.000 werknemers en een omzet van enkele honderden miljoen dollars per jaar.
Het werkt dus blijkbaar.
Niet alles is 1 op 1 toe te passen, want een jonge werknemer heeft vaak juist wel behoefte aan begeleiding, maar enkele van de interessante ideeën van Semler proberen we toe te passen om tot de beoogde verandering en daarmee bedrijfsgroei te komen. Mensen meer vrijheid en dus eigen verantwoordelijkheid geven bijvoorbeeld en hen mee laten beslissen over allerlei zaken die spelen binnen TimeClock. Bij alles wat we doen staat kwaliteit daarbij voorop.

By | 2017-10-07T11:00:28+00:00 mei 6th, 2016|News|0 Comments

About the Author: