Van stoffig bankpand naar pareltje aan de Rijnstraat

//Van stoffig bankpand naar pareltje aan de Rijnstraat

Confianza Accountants heeft een nieuw jasje. Het wat stoffige voormalige bankpand is getransformeerd tot een waar pareltje als entree van de gemeente Katwijk. Een echte Armani, om nog maar even in de modetermen te blijven. Stijlvol en opvallend, maar zeker niet schreeuwerig.

En dat was precies de bedoeling van de rekenmeesters aan de Rijnstraat. Het uit de jaren 70 stammende kantoorpand kon ook wel een upgrade gebruiken. Aan de binnenkant was al het nodige gedaan en nu was de tijd rijp om de gevel en de buitenruimte eens goed aan te pakken.

Aan de tekentafel

Pauline Slootweg en Casper van der Zwan van Confianza kwamen er echter al snel achter dat de verbouwing behoorlijk ingrijpend zou worden. Goede raad was in dit geval letterlijk en figuurlijk dichtbij. Buurman Jacob Klok van TimeClock BV was met zijn bouwadviesbureau precies het ontbrekende poppetje om alles echt in gang te zetten.

Het met z’n tweeën ergens over eens worden ging best snel, maar bij Confianza hebben vijf mannen het voor het zeggen. Het bleek best lastig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Architect Richard Kool en tuinarchitect Richard Paalman voelden echter heel goed aan wat de wensen waren en na enkele keren overleggen, tekenen, schrappen, weer overleggen en weer tekenen lag het ontwerp er zoals het moest gaan worden.

Veel details in ontwerp

Het plaatsen van de damwand om extra parkeerruimte te creëren was de eerste grote klus die gedaan werd. Vervolgens was de buitenkant aan de beurt. Na wat noodzakelijke reparaties aan de gevel werd er een kaleilaag overheen gesmeerd, die wit werd geschilderd. In combinatie met de prachtige houten details en een brede dakgoot veranderde het kantoorpand langzaam maar zeker in het pareltje zoals het nu is. Met de meerpalen in het helmgras als verbinding naar Katwijk als kustplaats was het plaatje compleet. Tip: fiets ook eens langs als het donker is en laat je verrassen door de prachtige verlichting.

Tevreden geluiden

Oprichter van Confianza Bert van Duijn en Rhodé Klok, jongste dochter van de jongste vennoot, knipten onlangs het lint door en werd het vernieuwde pand ook officieel geopend. We kijken als TimeClock terug op een geslaagd project en ook de tevreden geluiden vanaf de Rijnstraat helpen daar natuurlijk aan mee. De samenwerking liep gesmeerd, mede dankzij de korte communicatielijntjes.

Eruit halen wat erin zit, luidt het motto van Confianza. Dat is ook bij de verbouwing heel goed gelukt, gezien de enorme hoeveelheid positieve reacties van zowel bezoekers als omwonenden en willekeurige voorbijgangers. We zijn trots dat we daaraan mochten bijdragen.

By | 2018-06-06T12:19:38+00:00 juni 6th, 2018|Projectmanagement|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment