Visverwerkingsfabriek omtoveren naar bakkerij

/, News/Visverwerkingsfabriek omtoveren naar bakkerij

fabriek-nieuw-kleinTimeClock en Bakker Van Maanen zijn op bedrijventerrein Klei-Oost in Katwijk in relatieve stilte bezig met een knap staaltje werk. De voormalige visverwerkingsfabriek van Fix Fisch wordt momenteel namelijk omgetoverd tot bakkerij.

Het gaat beide bekende Katwijkse bedrijven voor de wind. Fix Fisch verhuisde voor de tweede keer in korte tijd naar weer een grotere fabriek en ook Bakker Van Maanen heeft extra capaciteit nodig. Aangezien de oude fabriek van de visverwerker tegenover de huidige bakkerij staat, was de aankoop van het pand een logische stap.

Waterleidingnet

Het werk om het overwegend uit koelcelwanden bestaande pand om te toveren naar een fabriek waar Bakker Van Maanen haar hoogwaardige producten kan maken, is in volle gang. De aannemer is bijna klaar en dan is het beurt aan de installateur. Door het hele pand wordt bijvoorbeeld een nieuw waterleidingnet aangelegd om de kwaliteit te waarborgen. Ook wordt de vloer helemaal opgeschuurd en komt er een nieuwe coating op.

Proeverij

Naast een extra bakkerij met alle benodigde faciliteiten wordt in het pand ook een ‘Proeverij’ gemaakt. Dit is een speciaal door binnenhuisarchitect Van STUK ontworpen ruimte waar trainingen worden gegeven en workshops worden georganiseerd. In de nieuwe winkels van Bakker Van Maanen wordt het ambachtelijke werk in ere hersteld. In de Proeverij worden de mensen getraind die deze producten verzorgen.

fabriek-van-maanen-5Twee fases

Een deel van het gebouw wordt verhuurd aan Pom-Pie, een bedrijf dat hartige taartjes maakt. TimeClock is samen met alle betrokkenen druk bezig om ook dit op een goede manier in het pand in te passen. De eerste fase is het klaarstomen van de fabriek en het te verhuren deel voor gebruik. Als dit draait, worden in fase 2 de Proeverij en het kantoor gemaakt.

Het pand zal met name aan de binnenkant niet meer terug te herkennen zijn. Ook aan de buitenkant zal Bakker Van Maanen haar eigen stempel op het pand drukken. De oplevering van de eerste fase  is gepland in week 46.

By | 2017-10-07T11:00:14+00:00 oktober 14th, 2016|Bouwcoördinatie, News|0 Comments

About the Author: