Wesley van Olderen nieuwste aanwinst TimeClock

/, News/Wesley van Olderen nieuwste aanwinst TimeClock

Zijn tongval verraadt meteen zijn afkomst. De nieuwste aanwinst van TimeClock is een echte Culemborger en dat is te horen. Wesley van Olderen (35) is dan ook niet op zijn mondje gevallen. “Ik ben een ondernemend type en ik zeg wat ik denk.”

Wesley werkt inmiddels bijna een maand voor TimeClock en heeft zich op de MJOP’s (meerjarenonderhoudsplannen) gestort. “Dat is nieuw voor mij en best pittig om te leren, vooral door het programma O-prognose, maar ik ben een snelle leerling.” TimeClock heeft momenteel een flinke stapel MJOP’s aan werk klaarstaan, dus hij kan zijn borst natmaken. “Het is niet mijn lievelingswerk, maar ik help graag mee. Het is mooi om een bedrijf te zien groeien en daar onderdeel van te zijn. Daar hoort dit werk ook bij.”

Bouwtoezicht

Zijn kracht ligt echter vooral bij bouwtoezicht en bouwbegeleiding. Na de MTS zette Wesley als 20-jarige opzichter bouw- en woningtoezicht bij de gemeente Culemborg zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt. “Dat was best leuk, maar op een gegeven moment miste ik de uitdaging in het werk. Daarnaast is werken in je eigen woonplaats ook niet handig. Ik moest op een gegeven moment bekenden op de vingers tikken en dat vond ik niet handig.”

Hij deed nog een jaar hetzelfde werk bij de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en vond daarna mooie nieuwe uitdagingen. Wesley bracht in de jaren die volgden voor een aantal opdrachtgevers verschillende grote werken als bouwkundig opzichter tot een goed einde. “Dat vind ik echt gaaf, om samen met anderen een complete woonwijk uit de grond te stampen. Zoals we in Hoogvliet hebben gedaan. Van heien tot en met de oplevering en de nazorg, alles kwam daarbij kijken. Ik ben niet zo groot en ik vind dat ik ook niet zoveel natuurlijk overwicht heb. Dan is het wel gaaf als je vaklui met 40 jaar ervaring mag aansturen en dat ze naar je luisteren, omdat je weet waar je het over hebt.”

 

Afwisseling

Tijdens een van die opdrachten werden de eerste contacten gelegd tussen Wesley en Jacob van TimeClock. Na bijna vier jaar en vele honderden aan- en verkoopkeuringen als inspecteur vastgoed bij SSW, vond Wesley het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik ben best actief op LinkedIn en toezichthouders en inspecteurs zijn erg gewild. Daar kwam ik toen wel achter. Ik ben bij vier bedrijven op gesprek geweest, maar ik had het beste gevoel bij TimeClock.”

Dat had te maken met de eerdere goede contacten, maar ook met de uitdaging die hij ziet bij TimeClock. “Nu ben ik bezig met MJOP’s, maar straks wil ik graag een eigen project draaien. Tussendoor wat keuringen doen of weer een keer een MJOP maken, dat is de afwisseling die ik zoek en ook nodig heb.”

Doordeweeks gaat Wesley op in zijn werk, het weekend is voor zijn vrienden. “Ik heb een grote en hechte vriendengroep. We gaan vaak een drankje doen of uit eten. Tot een halfjaar geleden deed ik best fanatiek aan crossfit, maar ik heb een schouderblessure opgelopen. Ik had natuurlijk al lang naar een fysiotherapeut gemoeten.” Lachend: “Dat ga ik binnenkort maar eens doen denk ik. Het wordt wel een keer tijd.”

By | 2018-05-10T12:07:05+00:00 mei 10th, 2018|Medewerkers, News|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment